keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Päälliköiden voittoparaati jatkuu...

Joukkue jatkaa tällä kaudella siitä mihin se viime kaudella jäi, eli voittamalla II-divisioonan jääkiekko-otteluita. Joukkueurheilussa yleensä hyvän joukkueen merkkinä pidetään sitä, että se pystyy huonommallakin pelillä voittamaan. Päälliköt eivät ole pelanneet huonosti, mutta ei myöskään mitenkään erityisen hyvin, joten mikäli tätä edellä mainittua pidetään mittarina, niin Chiefs on tällä hetkellä hyvä joukkue. Kolme ottelua ja kolme voittoa, sekä selvästi vähiten päästettyjä maaleja kertovat joukkueen pelillisestä tilanteesta tällä hetkellä.

Perjantaina pelattiin siis ensimmäinen vieraspeli tällä kaudella, kun päällikkökaravaani, Yrjälän pakun johdolla, matkasi Eurajoelle. Eurajoen Lätkä on viime vuodesta ainakin nimilistan mukaan hieman heikentynyt, kun muutama vanhan liiton nimi on lähtenyt joukkueesta. Päälliköt iskivätkin heti ensimmäisessä erässä luun kurkkuun, kun Välimäen Iiro, sekä alkukauden supertulokkaat Joonas Rahkonen ja Ville Kentta iskivät taululle tilanteeksi 0-3. Lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin, kun vetoja sateli läpi koko erän ja käytännössä joukkueen luistelutempo oli yhden pykälän kotijoukkuetta edellä. Lätkän veskarin 20 torjunnan johdosta ei enempää maaleja nähty, mutta toiseen erään lähdettiin silti hiukan ratkaisun maku suussa. Toisessa erässä jatkettiin aluksi siitä mihin ensimmäisessä jäätiin, mutta kun ei maaleja saatu aikaiseksi hyvistäkään paikoista, niin Lätkä rupesi saamaan vastahyökkäyksillä hyviäkin tilanteita aikaiseksi… mutta koska meillä on Jerry häkin vartijana, niin porukka vaan jyrsi tuppierkkareita vaihtoaitiossa vailla huolen häivää. No joukkuetta ei kuitenkaan rankaistu ja pelailu jatkui kolmanteen erään. Kolmannessa erässä saatiin sitten tapahtuma, jota ilmeisesti jaksetaan jauhaa loppukausi. Allekirjoittaneelta sattui kerrankin lähtee sellainen sivallus putkien väliin Rippen syötöstä, että jos jonkun suorituksen jälkeen kannattaisi lyödä putket naulaan, niin se olisi kannattanut tehdä nyt… No mutta Fogen ruoska osa 2 on luvattu tapahtuvan vielä tällä kaudella, joten ei vielä lopetella. Sorry. Lopussa joukkue sitten onnistui pilaamaan Jerry nollan omilla hölmöilyillä, mutta joukkueiden väliseen paremmuusmittariin se ei enää vaikuttanut.

Sunnuntai-illaksi saatiin Kupittaalle vieraaksi Loimaan poijjaat, jolla on sarjan fanaattisin kotiyleisö ja jumankauta vielä cheerleaderitkin. Kupittaalla niistä ei tosin ole apua, mutta hyvin Loimaa Rockets pelin silti aloitti. Lauri ”Latexi” Alanne joutui heti pelin alussa kaksi kertaa antautumaan, kun Loimaan oivallinen ristikulmakiekko teki tuhojaan päälliköiden löysäilessä oikein kunnolla. Erän loppupuolella kuitenkin rupesi päälliköiden moottorit olemaan lämmitetty ja putki alkoi kulkemaan tututtuun tyyliin. Erätauolla head coach Erosen ei tarvinnut kuin kuitata, että jatketaan samaan malliin, niin on ihme jos ei kaveri tipu kelkasta. Puolierää kuitenkin Loimaa taisteli vielä mukana, mutta sitten Antti ”Sartsa” Saarinen iski vapauttavan ensimmäisen maalin kuuluisalla lämärillään poikittaissyötöstä ja päälliköt tulivat väkisin ohi, kun Myllymaa ja Eronen vuorollaan rankaisivat suutareiksi jääneitä raketteja. Allekirjoittanut tosin vaikeutti omalla hölmöilyllään joukkuetta erän lopussa ottamalla ehkä uransa tyhmimmän jäähyn, mutta onneksi AV hoidettiin varsin tyylikkäästi. Kolmas erä olikin sitten kaikista selkeimmin päälliköiden hallintaa. Myllymaa iski illan toisensa ja Paakin Kimmo viimeisteli loppulukemat 5-2.

Joukkueen kokoonpanossa nähtiin parikin uutta nimeä, kun puolustukseen Eurajoelle luisteli Ari ”Arska” Lehmusvuori ja Miikka ”tarvis lempinimen” Koski. No Arska tosin ei ole uusi nimi päälliköissä, mutta tietenkin tällä kaudella oli ensimmäistä kertaa mukana. Sunnuntaina Rockets ottelussa nähtiin pitkästä aikaa maaliin suulla eri nimi kuin Tervon Jerry, kun Lauri ”Latexi” Alanne kantoi hienosti torjuntavastuun. Pakkimuuri koki myös sadan kilon menetyksen, kun Arska ei päässyt paikalle, mutta onneksi tilalle saatiin 100 kiloa vihaista suomenruotsalaislihasta korvaamaan, kun Adreas ”Dea” Westerlund hyppäsi voittavaan junaan nopealla komennuksella. Dea on kyllä persoonaltaan sellaista tyyppia, että hänenlaisiaan pitäisi olla jokaisessa urheilujoukkueessa. Pyyteettömän joukkueen eteen tehdyn työn johdosta tämä järkäle nauttiikin suurta arvostusta joukkueen sisällä ja kun pelitaidotkin ovat korkealla tasolla, niin Dea onkin kuulunut päälliköiden runkopuolustajiin jo parin vuoden ajan.

Seuraava peli päälliköillä on Salossa paikallisen Hockey Teamin vieraana. Ottelu on oiva tasomittari joukkueelle, koska rehellisyyden nimissä ei päälliköiden voittamat joukkueet ole todennäköisesti niitä ihan terävimmän kärjen pumppuja sarjassa. Salo on muutenkin ollut historiassa hankala paikka pelata, joten haastetta varmasti saadaan. Tosin joukkueen harjoittelu ja pelaaminen on kyllä ollut selkeän nousujohteista, joten mikäli myös ensi sunnuntaina pystytään tekemistä parantamaan, niin eiköhän Suomen opiskelijajääkiekon lippulaiva käy pointsit hakemassa Turkkuseen.

Ei kommentteja: