tiistai 16. syyskuuta 2008

Päälliköiden pre-season kuulumiset!

Päällikkönipun kauden avaava ensimmäinen saunailta on takana ja näin saatu startti kaudelle 2008-2009. Saunaillan antia veistellään myöhemmissä tarinoissa, koska allekirjoittanut lähti saattamaan omaa kultaansa kohti Epsanian vaihto-oppilas aikaa kohtalaisen aikaisessa vaiheessa.

Joukkue on kokenut edellisvuodesta isoja menetyksiä, kun pitkäaikaiset runkopelaajat Janne ”Kemi” Niemelä ja Jari ”Jorse” Riippi jättivät seuran. Kemin tie vei Ouluun lääkikseen ja Jorse matkustaa parin viikon päästä Itävaltaan vaihtoon/hokiammattilaiseksi. Jorse toivottavasti vielä nähdään päällikköpaidassa, kun hän palaa reissultaan ensi kaudeksi, mutta Kemin kohtalon ratkaisee Oulun Lääketieteellinen ja herran oma halu saada siirto takaisin Turkkuseen. Myös viime kaudella loistavasti pelannut Puskan Eero lähti nosteleen ja siirtyi Porin maisemiin. Pelaa ilmeisesti ensi kaudella KJK:n riveissä, joten koko joukkueen puolesta Eero: ”Pidä piä ylhäällä! =)”

Puolustuspäähän menetykset olivat siis suuria, mutta päällikköjohdolla oli tänä kesänä niin sanotusti verkot vesillä ja kovan luokan vahvistuksia on saatu ”peräosastolle”. Iiro Välimäki on saanut polvensa kuntoon ja kun vielä hallituskin oli saanut lähteä käveleen, niin Iiron osallistuminen suurella roolilla sai näin vahvistuksen. Myös kolme kovaa paluumuuttajaa Ari Lehmusvuori, Joonas Toivonen ja Teemu ”Gary” Haakana on reeneissä käynyt ja heidän lopullisia pelisopimuksia vielä hierotaan. Näiden lisäksi vielä täysin uutena kasvona tulevaan lihamuuriin luistelee Kimmo Paakki, jonka CV on pitkä kuin nälkävuosi. Kimmosta leivottiinkin heti varakapteeni joukkueelle, mikä taitaa olla sinänsä jo historiallista seurassa.

Kemin maalintekotaitoa korvaamaan on saapunut useitakin uusia päällikkökasvoja hyökkäykseen, mutta tällä hetkellä heidän kovempi ruotiminen jääköön tulevaisuuteen. Hyökkäysosaston runko on siis pysynyt kohtalaisen ennallaan. Krisulla ilmoitetaan vieläkin rasvaprosentti promilleissa ja kun pelaajavalmentaja Masikin on ollut pitkäaikaisesti hirmu peruskuntokaudella (kaksi viikkoa), niin eturivi tuskin ensimmäisenä nostaa selkäänsä ensi lauantain sarja-avauksessa.

Maalivahtiosastolla voidaan sanoa, että leveyttä löytyy. Joukkueen maalivahtien preseasonvahvuus on ollut seitsemän (7) kassaria, joten jos Jerry floppaa, niin ainakin korvaajia löytyy. Tosin PJ:n sielun rauhaa ei tässä enempää lähdetä horjuttaa, jotta sarjan nopeimilla reflekseillä varustettu itäsuomalainen kobra olisi edelleen siinä iskussa kuin aikaisempina vuosina.

Joukkue valitsi myös valmentajat ja kapteeniston ensi kaudelle. Tänä vuonna joukkuetta johdetaan edestä, ja poiketen aikasemmista kausista, kolmen valmentajan vahvuudella. Näin saadaan paremmin viesti kulkemaan vaihtoaitiossa ja kolme valmentajaa on vaikeampi piestä jälkipeleissä kuin kahta. Päävalmentajan ja näin ollen myös viimeisen sanan vastuun kantaa Matti Eronen ja hänen kanssaan suuret strategistiset pelikirjaluomiset, sekä kokoonpanot hahmottelee Kristian Mäkelä ja Iiro Välimäki. Kapteeniksi joukkue valitsi seuran monivuotisen taistelijaikonin Antti Saarisen ja avustavina linkkeinä pelaajilta valmentajille, sekä tuomareille toimii Kimmo Paakki ja allekirjoittanut.

Tervetuloa uudet ja takaisin palanneet päällikkökasvot! Lauantaina alkaa hikinen tie kohti päätöskekkereitä ja toivottavasti tänäkin vuonna nähdään yhtä taisteleva ja hyvähenkinen porukka kuin aikaisempina vuosina…

Ei kommentteja: