sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Päälliköiltä totaalinen mahalasku, mutta Waltikka pysyy edelleen kotona…

Hyvän Raisiossa nähdyn esityksen jälkeen joukkue esitti Kupittaalla täydellisen ripulisen housuun paskomisen. Sarjan jumbopaikalle juuttuneen loimaalaisryhmän mukana ei ollut kuin 11 kenttäpelaajaa, kun päälliköiltä puolestaan oli kehiin heittää neljä kentällistä monissa II-divarin myrkyissä kylvetettyä sotaratsua, ei voittajasta ennakolta olisi luullut olevan epäselvyyttä. Joukkue koki niin klassisen ennakko-odotuksien vastaisen tappion, jota joukkueurheilussa on nähty useasti. Silti joukkueen ylimielinen, laiska ja typerä asenne teki tästä tappiosta yhden allekirjoittaneen päällikköuran noloimman esityksen. Vastuu siirtyy ja pitääkin siirtyä suurimmalta osin valmennusjohdon ja kapteeniston harteille, joten allekirjoittanut kantaa osaltaan vastuun kuuluessaan jälkimmäiseen saamattomaan ryhmään. Normaalisti joukkueen pelatessa näin heikosti on joko valmennuksesta tai kapteenistosta joku yrittänyt saada joukkueen hereille, mutta nyt jostain syystä istuttiin vain tumput suorina ja ihmeteltiin mualiman pahhuutta. Tällaisten suorituksien takia ei kannata hallille vaivautua ja luulenpa, että koko joukkue tähän mielipiteeseen yhtyy.

Salossa joukkue koki kolmannen perättäisen tappion, mutta valitettavasti allekirjoittanut oli kuumeessa ja ottelusta ei ole kertoa sen enempää.

Kolme tappiota putkeen ja viimeinen taistelu Turun amatöörikiekon Waltikasta oli motivaationa joukkueelle, kun lähdettiin Kiekkoa vastaan, aikaisemmasta poiketen, kolmella kentällisenä pelaamaan. Salossa joukkue pelasi myös kolmella kentällisellä johtuen sairastumisista, mutta huhu kertoi, että potkua oli kaikesta huolimatta riittänyt loppuun asti.

Runkosarjan viimeinen paikallismatsi sai tälläkin kertaa tyypillisen alun, kun päälliköt johtivat ensimmäisen erän jälkeen kolmella maalilla. Maaleista ensimmäinen oli kyllä sellanen RANNARI Peltomäen Rippeltä, että SOITELLAAN… Ristoa ollaan koitettu saada käyttämään laukaustaan hanakammin ja tässä yksi iso esimerkki siitä, miksi sitä on painotettu. Myllymaan Pete pääsi tuikkaamaan seuraavan sisälle ja Paakin Kimmo viimeisteli erän viimeisen lähettämällä raudan lujan Jofa-Musta-Jofa –tyylisen keskityksen maalin suulle. Kohtalaista ironiaa maali sisälsi sinällään, että Kimmo sai eräänkin vaihdoin aikana kolme kertaa viivalle kiekon laukaisupaikalle, mutta sisälle katiskaan näistä hyvistäkään paikoista ei pikkumusta löytänyt. Ei millään katkeruudella siis Kimmo… :D

Erätauolla painotettiin, että peli ei todellakaan ole ohi, vaikka pelillinen ote olikin täysin joukkueen hanskassa. Toinen erä oli sinällään kaksijakoinen, koska vaikka joukkue hallitsi peliä mielenmäärin, niin maalia ei saatu ja kuten niin tyypillistä tällaisissa tilanteissa, erän ainoan teki Kiekko.

Viimeisen erän puolivälin tienoilla laakamatojen kokoisilla verisuonilla varustettu suomenruotsalainen polkukone Kristian "Krisu" Mäkelä, teki harvinaisen näyttävän maalin tultuaan koko kentän läpi kuin Stockmannin ovista ja iskien säälimättä Päälliköt kolmen maalin karkumatkalle. Täytyy kyllä ihmetellä, että millä ihmeellä paikalliskilpailija onnistuu joka helvatin kerta tulemaan takaisin peliin mukaan, vaikka normaalisti Krisun maalin tyylisellä osumalla monella muulla joukkueella olisi selkäranka napsahtanut poikki. Ensin Kiekon Timur Uzbjakov kavensi todella näyttävällä suorituksella tilanteeksi 4-2. Melkein heti maalin jälkeen peli olikin sitten jo 4-3 ja taas saatiin peli jännäksi loppuun. Pelastajaksi saapui kukas muukaan kuin Peltomäen Risto, joka Haakanan Teemun loistavan läpisyötön päätteeksi hassutti veskarin Martinsillan grillille ja ratkaisi näin pelin Päälliköille. Rippe onnistui vielä tyhjiin ja kruunasi iltansa kolmella osumallaan. Toivottavasti maalihanat ei enää hirveesti tästä enempää aukea, koska Rippellä on sellainen ihmeellinen asennusvirhe tai jotain, että maalihana on integroituna suoraan sanallisen arkun aukaisumekanismiin ja mikäli tätä jälkimmäistä ominaisuutta vielä hieman nykyisestä säädetään leveämmälle, niin Ristolta katkeaa verisuoni päästä… :D Kentan Villen viimeinen maali pelin loppuun olisi Sheddenin pelinormiston mukaan ollut jo vastustajan halveksimista, mutta annetaan rookie-Villelle tämä tietämättömyys anteeksi.